رویال
رویال
تفاوت میان اسناد ملکی و اسناد اوقافی

تفاوت میان اسناد ملکی و اسناد اوقافی

در این مطلب می‌خواهیم برای شما شرح دهیم چه تفاوتی میان اسناد ملکی واسناد  اوقافی وجود دارد. همان‌طور که می‌دانید املاک اوقافی صرفاً املاکی نیستند که اداره اوقاف دست بر آن‌ها گذاشته باشد؛ حتی املاک اوقافی این نیست که ملک موردنظر معارض داشته باشد بلکه این نوع از املاک متعلق به شخصی بوده که او ملک خود را وقف کرده و اکنون اداره اوقاف این زمین‌ها را به‌صورت اقساط 99 ساله به اشخاص دیگری واگذار کرده است. اشخاصی که املاک اوقافی را خریداری می‌کنند باید سالیانه مبلغی را به این اداره پرداخت کنند که این مبلغ نیز ناچیز بوده و هیچ سنگینی بر دوش فرد نخواهد گذاشت.

لازم است بدانید که املاک اوقافی هیچ‌گونه مشکلی نداشته و دقیقاً همانند املاک شخصی هستند به‌طوری‌که در آن‌ها ساخت‌وساز منعی نداشته و برای افرادی که از مشکلات مالی رنج می‌برند می‌تواند یک حسن محسوب شود، چراکه این املاک از دیگر ملک‌های شخصی ارزان‌تر هستند و دلیل این ارزانی هم آن است که بسیاری از مردم مذهبی اعتقاددارند نمازخواندن در این نوع املاک حرام است! درحالی‌که ازنظر شرعی زندگی در این نوع از املاک هیچ ایرادی نداشته و اگر گناهی هم باشد گردن مدیران اداره اوقاف است! در صورت ساخت‌وساز در زمین‌های اوقافی باید از اداره اوقاف استعلام به عمل آید و مبلغی به‌عنوان عوارض از سازنده دریافت خواهد شد.

تفاوت سند ملکی و اوقافی در چیست؟

تفاوت سند ملکی و اوقافی در چیست؟

  1. هر سند ملکی باید شش‌دانگ باشد؛ این شش‌دانگ در قالب یک جلد و یا بیشتر است که در آن باید تمامی شرایط شش‌دانگ بودن وجود داشته باشد. اگر هم به‌صورت سهمی است، باید مجموع سهم‌ها به‌صورت شش‌دانگ باشد.
  2. در هر سند ملکی حدود اربعه و مشخصات کامل ملک تعریف‌شده است، به‌طور مثال حد شرق؛ غرب، جنوب و شمال، قطعه مجاور و یا خیابان دسترسی کاملاً مشخص‌شده است.
  3. سند ملکی درواقع شناسنامه ملک بوده و نام مالکین در آن ثبت‌شده است.
  4. هر سندی دارای شماره پلاک ثبتی است؛ این شماره پلاک در اداره ثبت‌اسناد و املاک دارای سوابق و هویت ملک بوده که با آن شماره مشخص خواهد شد.
  5. هر سند دارای شماره قطعه است که این شماره توسط نقشه تفکیکی اداره ثبت‌اسناد و املاک تعریف‌شده است.
  6. هر سندی دارای یک صفحه ملاحظات است، در این صفحه اطلاعات مهمی همچون شماره پلاک و یا هرگونه اصلاحی قیدشده است.
  7. سندهای اوقافی اختیار تام به مالک نمی‌دهند و مالک این‌گونه از زمین‌ها باید با اجازه سازمان اوقاف نقل‌وانتقال ملک و یا زمین را انجام دهد.
  8. در سندهای اوقافی باید سالیانه مبلغی مشخص به اداره اوقاف پرداخت شود.
  9. اسناد ملکی و اوقافی در ارزش و اعتبار با یکدیگر متفاوت می‌باشند؛ به‌طوری‌که سندهای اوقافی نسبت به اسناد شش‌دانگ ارزش کمتری دارند.

نکات مهم حقوقی در رابطه با املاک وقفی

قوانین و نکات حقوقی املاک

سایت سازمان اوقاف و امور خیریه

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط